Reith Elektrotechniek B.V.
Chroomsteden 22
7547 TL Enschede

Tel.: (0545) 29 13 29

E info@reith.nl

Elektriciteit afnemen en terugleveren

Wat is salderen?
solar_salderenSalderen is het 1 op 1 verrekenen van afgenomen en teruggeleverde elektriciteit.

U wekt zelf duurzame energie op. Bijvoorbeeld via zonnepanelen of een windmolen.  Een deel van deze energie verbruikt u zelf. De rest levert u terug aan het openbare net. Maar als de zon niet schijnt, of als het niet waait hebt u ook energie nodig. U verbruikt op dat moment meer dan dat u zelf opwekt. Deze energie levert uw energiebedrijf.

Wat is salderen?

Op uw energierekening staat hoeveel energie u geleverd hebt gekregen van het energiebedrijf. Dat staat vermeld in kWh. Daarvan wordt de energie die u hebt terug geleverd afgetrokken. Deze aftreksom heet salderen.

Let op:

  • Niet alle energie die u terug levert telt mee voor het salderen. Er is een grens vastgesteld. Dit heet de salderingsgrens.
  • U moet de elektriciteit via dezelfde aansluiting terug leveren als waarmee het energiebedrijf u elektriciteit levert. Alleen dan is saldering mogelijk. Verder gelden de regels voor saldering en terugleververgoeding alleen als u een kleinverbruikersaansluiting hebt. Dat is een aansluiting tot 3x80Ampère. Uw energiebedrijf kan u vertellen welke aansluiting u hebt.
  • Hebt u dag- en nachttarief? Vraag dan aan uw energiebedrijf hoe zij de teruglevering verrekenen. Pakt het nadelig uit? Wijzig dan uw energiecontract naar enkeltarief of stap over naar een ander energiebedrijf.

Reith Elektrotechniek B.V. heeft ervaring met zonnestroomprojecten op daken van bedrijven en woningen.

Door onze grote ervaring in installatietechniek, onze elektrotechnische kennis en doordat wij u een terugverdientijd-berekening kunnen voorleggen welke specifiek op uw situatie is toegesneden kunnen wij u goed adviseren over de voordelen van een zonnestroomsysteem.

Neem contact met ons op en ontdek hoe voordelig een zonnestroomsysteem voor u kan zijn.

solarfolders_button_enkelWaarom Reith :

  • Uitstekend advies
  • Gegarandeerde kwaliteit en levertijd
  • Scherpe prijsstelling
  • Bij ons geldt: afspraak is afspraak

Reith: Meer dan een eeuw verbonden met elektrotechniek.