Reith Elektrotechniek B.V.
Chroomsteden 22
7547 TL Enschede

Tel.: (0545) 29 13 29

E info@reith.nl

Energiebesparing

MKB Energy CheckUp

Ga voor een snelle gratis check naar  MKB Energy CheckUp.

Met MKB Energy CheckUp kunnen kleine en middelgrote ondernemingen besparingen op hun energierekening realiseren. Eenvoudig, door het invullen van een online scan. MKB Energy CheckUp heeft betrekking op kantoorpanden in het midden- en kleinbedrijf én op bedrijfspanden in de horeca, dienstverlening, food, non-food en retail.

Verlichting

Verlichting biedt één van de gemakkelijkste manieren om energie te besparen. Overschakelen op LED-verlichting heeft een onmiddellijke invloed op energieverbruik, CO2-uitstoot, het milieu en verbetert tegelijk de lichtkwaliteit.

Hoog rendement

Hoeveel verbruikt u aan energie? En welk deel van de kosten gaat op aan verlichting? Ook u kunt enorm besparen met de juiste verlichting, zonder dat het ten koste gaat van de lichtkwaliteit. Bij installatie houden wij rekening met de juiste hoeveelheid licht, met gelijkmatigheid en het juiste type verlichtings-armatuur. Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan beeldschermvriendelijke armaturen, speciale armaturen in vriesruimten en armaturen om wandstellingen in winkels aan te stralen. Afhankelijk van de toepassing; voor kantoorruimte met werkplekken, winkel, magazijn of fysiopraktijk wordt een verlichtings-plan en een lichtberekening gemaakt. Hierbij wordt uitgegaan van de meest actuele norm voor binnenverlichting.

Led verlichting

De LED-lamp verbruikt minder energie dan de spaarlamp, tl-lamp en de traditionele gloeilamp. Andere voordelen van LED zijn:

  • energiezuinig en kostenbesparend;
  • lange levensduur;
  • compact en sterk;
  • hoge lumen/watt verhouding;
  • geringe warmteontwikkeling.

Reith beschikt over veel technische kennis als het gaat om de LED verlichting. Het beste installatie advies hierover krijgt u daarom ook van onze deskundigen op dit gebied.

Automatisch in- en uitschakelen, automatisch regelen (vraaggestuurd)

In veel gebouwen wordt integraal verwarmd, gekoeld, geventileerd en verlicht, waardoor veel energie nutteloos wordt ingezet omdat niet alle vertrekken worden gebruikt of minder intensief worden gebruikt. In kantoren is de bezettingsgraad vaak maar 60 à 80%. Ongebruikte vertrekken behoeven bijvoorbeeld niet verlicht (en geventileerd) te worden. Door het gebruik van sensoren kunt u tot wel 30% aan energie besparen. Ook kunt u energie besparen door de verlichting minder intensief te laten branden wanneer er voldoende daglicht naar binnen valt.

Zonne-energie

Het gebruik van duurzame energiebronnen wordt steeds groter. Echter, actie ondernemen om daadwerkelijk tot nieuwe vormen van energieopwekking over te gaan blijkt een grote stap. Zonne-energie kan benut worden om elektrische (zonnepanelen) energie op te wekken. Reith heeft de nodige ervaring opgedaan in deze vorm van zonne-energie opwekking. Het pand van Reith in Neede is uiteraard ook voorzien van een zonnestroominstallatie; hiermee wekken wij 75% van onze electriciteitsverbruik zelf op. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden van deze duurzame energiebron.
Ga hier naar onze solarpagina.